Sunday, March 26, 2006

Lørdag

Her ser dere Merethe, Jenny og meg på den fisefine restauranten "Le Trianon", vel den er ikke finesfin, men det er ikke akkurat der den normale gasseren henger. Her gikk vi altså å spiste kvelds på lørdag, alle iført skjørt og store smil. Det ble god mat og til og med dessert, uheldigvis hadde de ikke nok sjokolade mousse til oss alle...
Tidligere på dagen gikk vi på markedet, så langt inni som mulig. Der var de ikke fullt så vant til at hvitinger kom tuslende. Vårt mål for turen var å kjøpe sukkerrør og vi gikk derfor til innkjøp av to stooooore kniver. Man må jo ha skikkelige redskaper! Vi fant ikke sukkerør, men knivene gjorde opp for den lange turen blant alle slags grønnsaker, tørka fisk og innvollene som dingler rundt omkring i bodene. Kan jo kanskje nevne at det var lørdagsmarkedet vi gikk på, på en lørdag. Lover deg, da er det sinnsykt med mennesker der. Folk som kjøper, pruter og ikke minst selger alt mellom himmel og jord. Det er i grunnen kjempegøy å gå rundt å se på livet. De fleste synes også det er stas når det kommer noen hvitinger og slår av en liten prat på gassisk, det er ikke mye som skal til for å gjøre inntrykk.
Ettter å ha fyllt magesekken med delikatesser fra det gassiske/franske kjøkkenet gikk vi oss en tur langs avenuen. Vi satt oss på en benk og studerte folkelivet mens maten sakte men sikkert sank ned på plass. Det ble en kjempefin kveld som absolutt vil bli gjentatt.

No comments: